Smukke billeder taget 17. maj under vores havhave, hvor Kerteminde Frømandsklub hjalp med at inspicere vores forankring. Billederne er taget af Peter Rønnehøj Hansen.
NB! Klik på billedet viser stor størrelse (b=2000pix)
Hyggelig aktivitetsdag i havhaven. Sortering og strømpning af muslinger, og udlægning af strømper og bændler.
kmh-maj2017-01.jpg open_in_new
kmh-maj2017-02.jpg open_in_new
kmh-maj2017-03.jpg open_in_new
kmh-maj2017-04.jpg open_in_new
kmh-maj2017-05.jpg open_in_new
25.02.2017
Tang-dag med Ole G. Mouritsen, professor og ambassadør for japansk gastronomi
De ca. 30 medlemmer som deltog i vores tang-dag fik en helt uforglemmelig oplevelse. Professor Ole G. Mouritsen er vel den i Danmark som ved mest om tang og dets sundhedsmæssige, sensoriske og gastronomiske egenskaber. Han er en forrygende foredragsholder, og vi fik alle megen god viden og inspiration med os til vores videre arbejde med tang.
Vi fik smagt på mange forskellige tangarter, og vi oplevede hvor forskelligt tang kan føles i munden og tilberedes. Vores gastro-gruppe sluttede dagen af med den flotteste anretning af tang, tangpesto, hjemmelavet røgeost og brød og meget mere.
Ole gav os disse råd, når vi samler tang ind:
1) Vandet skal være rent.
2) Tang skal være levende. Det vil sige brug aldrig opskyllet gammelt tang, men frisk tang fra havet der sidder fast på sten.
3) Tang skal være rent og brug kun de friske yderste spidser af f.eks. blæretang. Bruger du sukkertang skal du kassere det yderste stykke, og kun bruge det som sidder tættest på stængler. Det er nemlig det yngste.
4) Brug aldrig tang fra en havn eller i nærheden af et udløb.