Udlægning af vores haver i Kerteminde Bugt 2. august
30.07.2016
Klargøring af anlægget
20.06.2016
Anlægget leveres på Nordre Havnekaj
kmh-udpakning-anlæg-20072016-01.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-02.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-03.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-04.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-05.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-06.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-07.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-08.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-09.jpg open_in_new
kmh-udpakning-anlæg-20072016-10.jpg open_in_new
Besøg på Dansk skaldyrscenter på Nykøbing Mors den 9. april 2016
Den 9. april, ankom 28 forventningsfulde ekskursionsdeltagere fra Kerteminde Maritime Haver til skaldyrcentret som i dag hører under Danmarks Tekniske Universitet. Vi blev sejlet ud til et stort område dækket af grej til dyrkning af linemuslinger. Det var professionelt drevet med salg af muslinger for øje. På linerne hang et år gamle muslinger tæt. Vi fik historien om dyrkningen af dem, og nogle smagte også på de rå muslinger. Da vi var tilbage på havneområdet så vi sukkertang dyrket på line. Sukkertang dyrkes fra efteråret til foråret og har så en længde på omkring en halv meter. I forsøgslokalerne så og hørte vi om opdræt af den europæiske østers og sorthummer. Det er kompliceret. En østers skal bruge 3 år om at blive salgbar og en hummer 6-7 år. Dagen endte i køkkenet, hvor der var tilberedning af bl.a. røgede muslinger. En yderst inspirerende dag.